Verhalen van collega’s

Ons team van 2.500 trotse medewerkers staat wereldwijd lokaal voor de klant klaar.

Wat doet Van Leeuwen?

Een kijkje in de wereld van Van Leeuwen: collega Wlada Pastoor over gelaste buizen

Wat is een gelaste buis? Hoe wordt deze gemaakt? En wat voor verschillende soorten gelaste buizen zijn er? Collega (en expert) Wlada Pastoor vertelt je meer!

Wat doet Van Leeuwen?

Een kijkje in de wereld van Van Leeuwen: collega Martin van Sintmaartensdijk over buisbewerkingen

Van Leeuwen is expert op het gebied van inkoop, opslag en distributie van stalen buizen. Maar we doen nog meer. Zo bieden we onder andere een breed scala aan buisbewerkingen. Wat dit zijn? Collega (en expert) Martin van Sintmaartensdijk vertelt je meer!

Social Responsibility

Van Leeuwen in de wereld: 9.100 zonnepanelen geïnstalleerd in Zwijndrecht

Op 13 september heeft P. van Leeuwen Jr's Buizenhandel B.V. een 5 megawattpiek zonnepanelen-installatie in gebruik genomen. De officiële ingebruikstelling werd verricht door voormalig minister-president van Nederland Jan Peter Balkenende. Met deze installatie van 9.100 zonnepanelen op het dak van het magazijn in Zwijndrecht zet Van Leeuwen een belangrijke stap in de reductie van CO2-emissie.

Sales
Inkoop
Werken bij

Collega aan het woord: Michael Moczorodynski

Het Automotive-segment onderscheidt zich van andere markten door de langdurige en intensieve relaties met klanten. ‘De samenwerking met onze klanten start vaak al jaren voordat een nieuw type voertuig op de markt komt’, zegt Michael Moczorodynski, Hoofd Sales en Inkoop van Kindlimann AG in Zwitserland, een bedrijf van Van Leeuwen.

Sales
Werken bij

Collega aan het woord: Mark Reinhart

Mark Reinhart werd eind 2021 benoemd tot Inside Sales Manager bij Van Leeuwen Canada. ‘Klanten bedienen met ons uitgebreide assortiment en duurzame relaties met hen opbouwen, dat doe ik elke dag met veel plezier’, zegt hij. ‘Ik leid nu een team van acht professionals, maar pak zelf ook nog regelmatig de telefoon om goed contact te houden met onze key accounts.’

Werken bij

Collega aan het woord: Johan Pettersson

Johan werkt al 25 jaar in de buizenindustrie en kwam in 2017 bij Heléns in dienst. Hij is lovend over de ondernemerszin binnen het bedrijf. ‘Van Leeuwen durft haar nek uit te steken en groots te investeren als ze kansen ziet’, zegt hij. ‘OneHalmstad is daarvan natuurlijk een voorbeeld. Het laat zien dat Van Leeuwen gelooft in een mooie toekomst voor Heléns, en dat levert veel positieve energie op binnen ons bedrijf.’ Het bedrijfsterrein in Olofsdalsvägen beslaat straks een totaaloppervlak van 60.000 m2.

Werken bij
Logistiek & Supply Chain Management

Collega aan het woord: Boris Guedel

Boris Guedel startte in september 2021 als Technical & Supply Chain Manager bij Van Leeuwen Frankrijk in Lyon. Hoewel hij nog maar kort bij Van Leeuwen werkt, is hij zeer te spreken over de ondernemingszin binnen het bedrijf. ‘De lijnen zijn bovendien kort waardoor we goede ideeën snel in concrete acties voor onze klanten kunnen vertalen.’

Werken bij
Commercial Excellence

Collega aan het woord: Emilia Hjortenholt

De ontwikkeling van een nieuwe prijsstrategie, een betere digitale verbinding met klanten, de uitrol van SAP S/4 HANA. Project Manager Commercial Excellence Emelia Hjortenholt is betrokken bij verschillende innovatietrajecten binnen Van Leeuwen. ‘Ik denk graag mee over hoe we stappen vooruit kunnen blijven zetten om zo klanten nóg beter te kunnen bedienen.’

Sales
Werken bij

Collega aan het woord: Timo Sostmeier

‘Ik vind het geweldig om in de sales te werken. De contacten met bekende en nieuwe klanten geven mij veel voldoening. Ook vind ik het inspirerend om als leider het beste uit mijn teamleden te halen. Samen sparren over de beste oplossingen voor onze klanten en die dan samen uitvoeren. In mijn baan kan ik deze passies uitstekend combineren’, zegt Timo Sostmeier, Regional Sales Manager bij Van Leeuwen Duitsland.

Werken bij
Marketing & Business Development

Collega aan het woord: Joost Koning

‘Ik werk met trots bij Van Leeuwen’, zegt Joost Koning, Manager Marketing en Business Development bij Van Leeuwen Nederland. ‘Ik richt mij op marketing, business development en het begeleiden van verbeterprojecten. Een afwisselende baan waarin ik mijn strategische en conceptuele vaardigheden goed kan inzetten om zoveel mogelijk toegevoegde waarde voor onze klanten te creëren.’

Projecten

Project in beeld: HES Hartel project

Voor de bouw van de HES Hartel Tank Terminal heeft Van Leeuwen Zwijndrecht ruim 80 km aan pijpleidingen geleverd. In 2018 is gestart met de bouw van deze tank terminal in Rotterdam. Op een terrein van 27 hectare zijn 54 tanks gebouwd met een totale capaciteit van 1,3 miljoen kubieke meter.

Sales
Werken bij

Collega aan het woord: Robyn Coates

Robyn Coates, Sales Manager bij Van Leeuwen Australië, heeft 25 jaar ervaring in de buizenindustrie. Ze bouwde door de jaren heen duurzame relaties op in de markt en heeft zich toegelegd op een brede en diepe productkennis. ‘Bij Van Leeuwen kunnen we aan vrijwel elke vraag voldoen.’

Social Responsibility

Van Leeuwen in de wereld: Stichting Leeuw

Van Leeuwen draagt graag haar steentje bij aan diverse goede doelen, groot en klein. Zo steunt Van Leeuwen Stichting Leeuw, een opvangcentrum voor grote katachtigen gevestigd op Landgoed Hoenderdaell in Noord-Holland.

Werken bij

Collega aan het woord: Fenti Kertasari

Fenti Kertasari begon in 2001 bij Van Leeuwen Distribution Indonesia als verkoopmedewerker. Ze klom op tot Managing Director van het bedrijf. Ze is bovenal trots op haar team. ‘De collega’s zetten zich maximaal in om klanten te voorzien van de beste kwaliteit buizen en dienstverlening. En dat is cruciaal in onze business waar een betrouwbare partner zijn je succes bepaalt.’

Social Responsibility

Van Leeuwen in de wereld: Better Shelter

Van Leeuwen zet zich in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen door goede doelen te steunen in verschillende regio’s en plaatsen. Zo is ons bedrijf Heléns in Zweden, samen met het hoofdkantoor van Van Leeuwen, een sponsorpartner van de sociale onderneming Better Shelter. Deze onderneming helpt mensen die ontheemd zijn geraakt door gewapende conflicten en natuurrampen, door ze elders tijdelijk een betaalbaar onderdak en een waardig, veiliger leven te bieden.

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures

Stel een job alert in en blijf op de hoogte!